Talno gretje

Talno gretje

Občutek toplih tal je pravi balzam za bose noge, tudi razporeditev pohištva po prostoru je enostavnejše, saj ni radiatorjev, ki bi zavzemali prostor.

Ena iz med GLAVNIH prednosti  talnega gretja je VELIKA grelna površina, ki je enakomerno razporejena po prostoru, pod talnimi oblogami in enakomerno  oddaja toploto  po celotnem prostoru

 »Zdaj pa si predstavljajte prijeten občutek ogretih kamnitih tal v večernih urah poletnih mesecih, ki jih čez dan ogreje sonce«.

Enak občutek je pri talnem ogrevanju, prijetnih 28 °C do 31 °C stopinj, enakomerno razporejenih po celotnem prostoru, sobi.

Kako nastavljam temperaturo?

Temperaturo električnega TALNEGA GRETJA je preprosto regulirati, nadzorovati s sobnimi termostati, za še bolj natančen nadzor lahko uporabimo zračni in pa talni senzor, ki natančno tipa temperaturo po prostoru

Temperaturo, termostat  je možno upravljati preko pametnih naprav z WI FI termostati.

ZANIMIVOST!

80 %  pokritih tal z ogrevalnim sistemom TALNEGA GRETJA (grelna folija, grelni kabel, grelna mreža) se lahko uporablja kot osnovno, primarno ogrevanje.

Brez hrupa, čiščenja, fizičnega napora...

Prednosti talnega gretja so tudi, da ne povzroča hrupa, prav tako ni letnih stroškov , obveznih rednih pregledov, čiščenja ter ne potrebujete dodatnih prostorov ( kotlovnica, kurilnica…)

Kako pa vpliva talno gretje na zdravje ?

Sistem ogrevanja ,ki ne draži oči saj sistem talnega gretja  ne piha ampak v prostoru ustvari enakomerno temperaturo po vsem prostoru, tako, da ni temperaturnih nihanj in s tem pogojev za nastanek vlage!

Zastonj ogrevanje! Sončna elektrarna !

Električno talno gretje je priporočljivo kombinirati s sončno elektrarno, obnovljivimi viri saj je to praktično brezplačno ogrevanje. Ker lahko točno določimo grelne moči ogrevanja je enostavno doličiti kakšno moč sončne elektrarne potrebujete za gospodinjstvo, ogrevanje

Talno gretje ,enostavna namestitev, brez večjih gradbenih posegov!

Električno talno gretje je enostavno namestiti pod talne obloge, in s tem NE spremenimo talne višine.

Kaj je najpomembnejše!
Za namestitev ni potrebnih večjih gradbenih posegov, kar je pri klasičnem, vodnem sistemu talnega gretja  nujno.

Električno talno gretje enostavno namestimo ob menjavi talnih oblog (pod laminat, vinil ali keramiko, grelno folijo lahko namestimo tudi pod estrih)

Izbiramo lahko med različnimi električnimi grelnimi sistemi:

  • Grelna folija-Caleo CNT smart- lahko namestimo pod laminat,vinil, parket ali pa namestimo pod/ v estrih.
  • Grelna mreža-BVF H mat- pod keramiko, vgradi, »potopi« se v lepilo za keramiko.
  • Grelni kabel- WFD – Več namensko ogrevanje- lahko se namesti v estrih, ali se uporabi za ogrevanje ležalnih površin v wellness, kopalnih prostorih.
električna grelna mreža talno gretje

Enostavna namestitev, brez večjih gradbenih posegov!

PROSTORVELIKOST PROSTORAČAS VKLOPA (zjutraj)ČAS VKLOPA (popoldne)MESEČNI STROŠEK
Kopalnica4 m²1h2h2,10€
Huhinja8 m²1h2h4,33€
Dnevna soba25 m²04h16,87€

Pozor! Treba je upoštevati izolacijo tal in izolacijo celotne stavbe, naš izračun je bil narejen.